Predstavitev proizvodnje in koncepta
Ob bistrem potoku je mlin,….MLIN ROTAR, v katerem mlinarjev sin in mlinar Gorazd Rotar, sin mlinarja Franca Rotarja, vsakodnevno melje različne tipe kvalitetnih žit po veliki večini lokalno in širše pridelanih v Sloveniji. Tako žita zmelje v dobro, domačo, polnovredno moko z vsemi vitamini, minerali in balastnimi snovmi, katere se v njej ohranijo zaradi starega načina mletja žit na kamen.
Testenine Mlinarjev sin nastajajo v majhni obrtniški delavnici pod strokovnim nadzorom mlinarjevega sina in mlinarja Janeza Rotarja, kjer iz Rotarjeve sveže moke izdeluje najkvalitetnejše testenine z dodatkom ali brez domačih jajc. Jajca nesejo kokoši proste reje iz slovenskih kmetij.
Testenine sušimo v sušilni komori s kontrolirano vlago in temperaturo ter podaljšanim časom sušenja. S tem ohranimo pristen domač okus in aromo.
Tako smo združili in povezali 150 let mlinarstva pri Rotarjevih v Moravčah in novo nastalo dejavnost testeninarstva Rotarjevih v Orehovici.
Sestava testenin Mlinarjev sin: domače, sveže surovine, strokovno znanje, veselje do dela, poštenost, dobri ter zdravi odnosi pri delu.
Toplo priporočamo, da naše testenine preizkusite, ker boste le tako lahko okusili njihovo kvaliteto in z njimi pripomogli k svojemu zdravemu načinu življenja.
