Kamutove testenine

Narejene iz 100% ostre kamutovega zdroba z ali brez dodatka jajc. Testenine imajo odličen okus in lepo zlatorumeno barvo. Jajčne kamutove testenine vsebujejo 7 jajc na kilogram kamutove moke.

Čas kuhanja suhih testenin: 6-8 min

Kamut je starodavno žito, ki so ga stari Egipčani pridelovali že pred več kot 5000 leti. V primerjavi z modernimi žiti vsebuje več beljakovin in mnoge minerale, posebej selen, cink in magnezij. Je močno žito, zato uporaba pesticidov pri njem ni potrebna. Je zelo dober vir selena, ki je tudi močan antioksidant. Bogat je z virom energije, saj vsebuje veliko kvalitetnih maščob. Cenijo ga športniki in zelo zaposleni ljudje, saj je odlična dopolnitev k prehrani. Vsebuje precej več beljakovin kot ostala krušna žita (14 – 18 %) in tudi esencialne aminokisline v dobrem razmerju.

Kamut ne povzroča alergij. To je lahko prebavljivo žito. Z njim velika večina ljudi, ki so sicer alergični na gluten in sploh pšenico, nima težav. Še vseeno pa ni priporočljiv za ljudi z celiakijo, saj vsebuje gluten.

Ajdove testenine
Pirine testenine

Narejene iz 100% polnozrnate pirine moke in zdroba pridelane v Sloveniji z ali brez dodatka jajc. Vsebujejo veliko vsebnost beljakovin in temnejšo barvo značilno za polnozrnato pirino moko in zdrob. Jajčne pirine testenine vsebujejo 7 jajc na kilogram polnozrnate pirine moke in zdroba.

Čas kuhanja suhih testenin: 6-8 min

Pira je starodavno žito, katerega so gojili že naši predniki. Posebnost te rastline je, da je za razliko od nekaterih vrst sodobne pšenice s visokim hektarskim donosom bolj odporna na škodljivce in bolezni. Pira ni hibrid, saj ima njeno zrno dvojno plevo, ta pa omogoča zrnu zaščito vse do predelave, in je tako naravno zavarovano pred onesnaženjem, pesticidi in žuželkami. Priporočljivo jo je gojiti na višje ležečih predelih, saj tako ohrani svojo prvotno kvaliteto

Najpomembnejša in najboljša lastnost pire je zagotovo njena vsebnost beljakovin. Vsebuje namreč veliko kvalitetnih beljakovin z višjo vsebnostjo proteina, bogata je z vlakninami in vitamini B kompleksa. V njej najdemo tudi veliko ključnih aminokislin in ogljikovih hidratov, ki pomagajo strjevati kri in stimulirajo imunski sistem našega organizma.

Pirine testenine s sirotko

Narejene iz 100% polnozrnate pirine moke in zdroba pridelane v Sloveniji z dodatkom sirotke. Vsebujejo veliko vsebnost beljakovin in temnejšo barvo značilno za polnozrnato pirino moko in zdrob. Jajčne pirine testenine vsebujejo 7 jajc na kilogram polnozrnate pirine moke in zdroba.

Sirotka zagotovo sodi med najboljše oblike beljakovinskega dopolnila, hkrati pa postreže tudi s celotnim naborom zdravstvenih koristi: asistira pri izgubi telesne teže (predvsem na račun maščob), pripomore k ohranjanju, obnovi in rasti mišic ter ponuja močno podporo imunskemu sistemu.

čas kuhanja suhih testenin: 6-8 min

Polnozrnate testenine

Narejene iz 100% polnozrnate pšenične moke pridelane v Sloveniji z ali brez dodatka jajc. Imajo temnejšo barvo značilno za polnozrnato moko in vsebujejo veliko vlaknin.

Čas kuhanja suhih testenin: 6-8 min

Pri pridelavi polnozrnate pšenične moke se uporabljajo cela pšenična zrna, ki se jih ne oropa hranilnih snovi, zato ostanejo bogata z vitaminoma B in E, vlakninami, cinkom, magnezijem, in železom. Polnozrnata pšenična moke mleta na mlinske kamne, zaradi blagodejnih snovi znižuje tveganje za srčne bolezni, visok krvni tlak in holesterol. Pšenični kalčki so bogati z esencialnimi maščobnimi kislinami in antioksidanti, kar ugodno vpliva na naše črevesje.

Testenine z vlakninami

Narejene iz 100% fino mletih otrobov pridelanih v Sloveniji z ali brez dodatka jajc. Ker testenine vsebujejo bogat vir vlaknin, dobro vplivajo na prebavo in dajejo občutek sitosti, čeprav so brez dodatka jajc nizkokalorična hrana.

Čas kuhanja suhih testenin: 6-8 min

Pšenične otrobe dobimo z mletjem zunanjega sloja žitnega zrna. Vsebujejo znaten delež vitaminov skupine B, vitamina E, magnezija, železa, fosforja. Vmešani v testo izboljšajo prehransko vrednost testenin. Imajo zelo podoben okus, kot polnozrnate testenine.

Durum testenine

Narejene iz 100% Durum pšeničnega zdroba z ali brez dodatka jajc. Brez dodatka jajc ne vsebujejo holesterola obdržijo pa lepo svetlo rumeno barvo. Zanje je značilna dobra čvrstost, saj vsebujejo veliko glutena, ki omogoča lepo in različno obliko testenin, katere lahko pripravite na veliko načinov.

Čas kuhanja suhih testenin: 5 – 7 min

Trda Durum pšenica je posebna vrsta pšenice, ki za rast potrebuje veliko toplote in tla, bogata s hranilnimi snovmi. Najbolje uspeva na območjih s kratkimi, vročimi poletji, ter Mediteranu. Izdelki narejeni iz te vrste pšenice imajo nižji glikemični indeks kot izdelki iz bele pšenične moke. Priporočamo sladkornim bolnikom in bolnikom s težavami srca in ožilja.

Tris testenin

Narejene so iz 100% Durum zdroba z dodatkom špinače in paradižnika.

Trisi testenin v obliki velikih školjk so primerne za polnjenje z raznimi nadevi,( nadev z bolonjsko omako, špinačni nadev, nadev s šunko, sirom in pelati…..)

Jajčni valjani rezanci

Narejeni so iz 100% Durum pšeničnega zdroba. V zmes dodajamo jajca proste reje iz Slovenskih kmetij in sicer 7 jajc na kilogram Durum zdroba. Tako imajo rezanci odličen, domač okus in dobro kompaktnost.

Izdelujemo široke rezance – 8 mm, in tanke jušne rezance debeline 2 mm in 1mm.

Čas kuhanja širokih rezancev: 6 – 8 min

Čas kuhanja tankih rezancev: 1 – 2 min

Jajčni valjani rezanci

Narejeni so iz 100% Durum pšeničnega zdroba. V zmes dodajamo jajca proste reje iz Slovenskih kmetij in sicer 7 jajc na kilogram Durum zdroba. Tako imajo rezanci odličen, domač okus in dobro kompaktnost.

Izdelujemo široke rezance – 8 mm, in tanke jušne rezance debeline 2 mm in 1mm.

Čas kuhanja širokih rezancev: 6 – 8 min

Čas kuhanja tankih rezancev: 1 – 2 min

Pirini valjani rezanci

Narejeni so iz 100% polnozrnate pirine moke in zdroba pridelane v Sloveniji. V zmes dodajamo jajca proste reje iz Slovenskih kmetij in sicer 7 jajc na kilogram pirine moke in zdroba. Tako imajo rezanci odličen, polnovreden okus in dobro kompaktnost.

Čas kuhanja rezancev: 6 – 8 min

Špinačni valjani rezanci

Narejene so iz Durum pšeničnega zdroba z dodatkom špinače. Rezancem dodajamo pasirano špinačo in jajca proste reje iz Slovenskih kmetij. Zaradi 30%dodatka špinače, tem rezancem dodajamo 3 jajca na kg zdroba.

Čas kuhanja rezncev: 6 – 8 min

Darilne vrečke

Darilno vrečko napolnimo z dvema paketoma testeninama. Vrsto testenin lahko izbirate poljubno

Pirina lasagna

Narejene so iz 100% polnozrnate pirine moke in zdroba pridelane v Sloveniji. V zmes dodajamo jajca proste reje iz Slovenskih kmetij in sicer 7 jajc na kilogram pirine moke in zdroba. Tako imajo lasagne odličen, polnovreden okus in dobro kompaktnost.

Velikost plošče: 15 x 24cm

Priporočamo: Testeninsko ploščo pred polaganjem v pekač najprej pokuhamo v vreli vodi 1min.

Špinačna lasagna

Narejena je iz Durum pšeničnega zdroba z dodatkom špinače. Lasagnam dodajamo pasirano špinačo in jajca proste reje iz Slovenskih kmetij. Zaradi 30%dodatka špinače, tem rezancem dodajamo 3 jajca na kg zdroba.

Velikost plošče:15 X 24cm

Priporočamo: Testeninske plošče pred polaganjem v pekač najprej pokuhamo v vreli vodi 1min.

Durum lasagna

Narejene so iz 100% Durum pšeničnega zdroba. V zmes dodajamo jajca proste reje iz Slovenskih kmetij in sicer 7 jajc na kilogram Durum zdroba. Tako imajo lasagne odličen, domač okus in dobro kompaktnost.

Velikost plošče: 15 X 24cm

Priporočamo: Testeninsko ploščo pred polaganjem v pekač pokuhamo v vreli vodi 1min.

Kontaktni podatki

Orehovica 25, 1411 Izlake

041 792 629, 031 459 701